همخوان، هم دوست هم کتاب

کتاب پیگیر اخبار نباشید

کتاب پیگیر اخبار نباشید

“پی‌گیر اخبار نباشید” عنوان جالب کتابی‌ست که نویسندۀ سوییسی “رولف دوبلی”، آن را دربارهٔ حال و روز زندگی ما و طوفان افکاری نوشته که هر روز به واسطۀ اخبار، در ذهن‌مان کولاک می‌کنند. رسانه، بیشتر از این‌که نقش «رساندن» داشته‌باشد، مشغول «نرساندن» است و بزرگ‌ترین شبکه‌های خبری جهان، فرصت‌هایی هستند برای دولت‌هایی که می‌خواهند مخفیانه و زیرآبی، به کشورگشایی و قدرت‌افزایی‌شان ادامه بدهند. کبوترهای نامه‌رسان قدیم، حالا تبدیل به واحدهای الکترونیکی کوچکی از داده شده‌اند و در کسری از ثانیه، اتفاقاتی را که در کوچه‌پس‌کوچه‌های “سائوپائولو” رخ می‌دهد، به سمع و نظر مردم “مجمع‌الجزایر فیلیپین” می‌رساند!

دوبلی دنبال کردن و وقت گذاشتن برای اخبار را نقض نمی‌کند، اما گوشزد می‌کند که چیزی که در اخبار می‌بینیم تنها یک جزء کوچک از تصویر است که رسانه، مثل یک سرپوش زیبا روی هر کجای جهان که بخواهد، می‌کشد. وقتی یک ابرقدرت نظامی، به بهانه‌ای که مشخصاً دروغ است، به یک کشور جهان‌سومی و فقیر حمله می‌کند و کشتن زنان و کودکان را با تلاش برای دستگیری یک تروریست توجیه می‌کند، سلاحی بزرگ‌تر و پنهانی‌تر از موشک و بمب و اسلحه نیاز است تا تأیید مردمش را جلب کند. مردم این کشور چیزی را که می‌بینند، باور می‌کنند؛ دو هواپیمای مسافربری به دو برج مرکز تجارت جهانی، اصابت می‌کند و سه هزار کشته به‌جا می‌گذارد. حالا بهترین فرصت است تا رسانه از هر دریچه‌ای که می‌تواند، اطلاعات تحریف‌شده و نادرست را به خورد مردم بدهد تا لشکرکشی به یک کشور خاورمیانه‌ای را توجیه کند.

این خلاصه‌ای بود از نقش رسانه در سوءاستفادهٔ دولت‌های تکنولوژیک از مردمی که قرار است، برایش نقش سرباز را بازی کنند؛ اما در کتاب «پی‌گیر اخبار نباشید» با ترجمهٔ “عادل فردوسی‌پور” و دو همکار دیگرش، وقایعی مثل این‌ها، در کوچک‌ترین ابعاد بررسی شده و چیزی را که «کنترل ذهن» نامیده می‌شود، در قالب ۳۶ بخش نسبتاً کوتاه شرح داده‌است. این کتاب در سال ۱۳۹۹ منتشر شد و در همان سال در ایران توسط “نشر چشمه” منتشر شد.

کتاب پیگیر اخبار نباشید

تسهیلگران

عکس تسهیلگر

فاطمه حسینی هستم، ورودی 99 مهندسی شیمی و عضو هیئت تحریریۀ نشریۀ “دردانشکده”. از کودکی کتاب ‌خوندن رو دوست‌داشتم اما تیر خلاص رو دبیر فوق‌العادۀ ادبیات کلاس نهمم، که خودشون هم در این حوزه فعالیت‌های زیادی کرده‌بودند، طوری زدند که تا همین حالا روزی رو بدون کتاب خوندن تموم نکردم. گرچه بیشتر کتاب‌هایی که می‌خونم تخیلی‌اند اما گاهی اوقات بدم نمیاد خودم رو به چالش بکشم و سری هم به دنیای واقعی و آدم‌های واقعی بزنم! از تبادل نظر و گفتگو با دیگران درمورد کتاب‌ها لذت می‌برم و دوست دارم که به اندازۀ خودم درگسترش علاقه‌مندی به خوندن کتاب، مفید باشم.

سامان اسماعیلی هستم، ورودی 400 مهندسی شیمی و مدیرمسئول نشریۀ “دردانشکده”. به موضوعات توسعه‌‌ی فردی علاقه دارم و همیشه چنین محتواهایی رو دنبال کردم. به بحث‌کردن و به چالش‌کشیدن علاقه‌مندم. سعی می‌کنم که در بحث‌ها با نگرش‌های مختلف آشنا بشم. در ایجاد و پیشرفت بحث‌ خلاقم و برای رسیدن به یک نتیجۀ دوطرفه صبورم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

پیمایش به بالا