کتاب فرضیه خوشبختی
چگونه شادی و خشنودی حقیقی را در زندگیمان بیابیم؟ باید چهکار کنیم، چطور باید زندگی کنیم و به چه انسانی تبدیل شویم؟ روزانه چقدر به پاسخ این پرسش فکر میکنید؟ آیا برای آن راهی یافتهاید؟
این کتاب دربارهی نظریههای خوشبختی برتر در تمدنهای مختلف و همینطور در طول تاریخ صحبت میکند. در فصلهای مختلف کتاب نویسنده در مورد مهمترین مسائلی که انسانها در زندگیشان سعی میکنند با کمک آنها، احساس خوشبختی را در خودشان به وجود بیاورند؛ بحث میکند. این مسائل شامل مسائلی مانند عشق، کار، دین و ساختارهای ذهنی انسان است. این کتاب قصد دارد با کمک نتایج تحقیقات علمی و زیر سؤال بردن نظریههای مختلف، یک وضعیت و دید کلی در مورد هر کدام از این مسائل و به طور کلی خوشبختی ارائه دهد و در نهایت درسهایی را از آن نظریهها بیرون بکشد که در زندگیهای امروزی کاربرد دارند.
حس سودمندی و شادابی یکی از مهمترین فاکتورهای رضایت از زندگی است؛ عاملی که سبب سرزندگی و پیشگیری از ابتلا به بیماریهای گوناگون روحی میباشد. این کتاب به طرز ماهرانهای با ترکیب فلسفه و دستاوردهای علمی، به مخاطب بینشی عمیق در ماهیت و مفهوم سعادتمندی ارائه میکند و به بررسی پاسخهای گوناگون مهمترین و بنیادیترین سوالات زندگی میپردازد. همینطور به مخاطب توضیح میدهد که چرا در “مدیریت خود و پایبند بودن به برنامههایش” به مشکل برمیخورد؛ چرا هیچ دستاوردی، خوشبختی پایدار را به ارمغان نمیآورد و در نهایت مخاطب چگونه با چند تغییر جزئی و کوچک در سبک زندگی و طرز فکر میتواند تأثیراتی عمیق و شگرف در زندگی خود به وجود آورد.
کتاب با این ارزیابی شروع می شود که ذهن انسان چگونه کار میکند و بر اساس دو نظریه کلی مطالب کتاب را ارائه میدهد. اولی، نظریۀ بنیادین این کتاب است: ذهن به بخش هایی تقسیم شده که گاهی با هم در تضادند. و نظریۀ دوم همان گفتۀ شکسپیر است :«چیزی به نام خوب یا بد وجود ندارد. تفکر این تقسیمبندی را ایجاد میکند.» و در ادامه میکوشد که این نظریۀ کهن را با توضیح این قضیه بهبود ببخشد که چرا ذهن اغلب مردم به نوعی بر دیدن تهدیدها و درگیرشدن با نگرانیهای بیمورد پافشاری میکند.
در گام دوم زندگی اجتماعی، انسان به عنوان یک موجود اجتماعی ارزیابی میشود و در این فصل یکی از مهمترین نظریههای اخلاقی یعنی “رفتار متقابل مهمترین ابزار برای کنار آمدن با آدمهاست”، هسته کلی موضوعات میباشد. سپس در مورد نظریههای مختلف درباره شادی پرداخته میشود، اینکه خوشبختی و شادی چه وقتی، چه زمانی و چگونه حاصل میشوند. در گام بعدی در مورد مغایرتهای وضعیت بیرونی زندگی انسان میپردازد. و در نهایت وضعیت رشد و پیشرفت انسان را بررسی میکند.
خواندن آثار این نویسندگان، لازمهی شناخت ادبیات معاصر جهان هم هست. نویسندگانی چون اوژن یونسکو، رومن گاری، ژان پل سارتر، آلبر کامو و نویسندگانی که در ایران کمتر شناخته شدهاند و هر یک سبک و سیاق خاص خود را دارند. مترجم توانای این کتاب نیز، هنر خود را در به کار بردن تناسب، لحن و سبک متفاوت هر داستان به کار بردهاست، که لذت خواندن این داستانها را دو چندان میکند.
ترجمه و گردآوری این داستانها را ابوالحسن نجفی انجام داده و این کتاب در سال ۱۳۸۴ توسط انتشارات نیلوفر منتشر شدهاست.
- نحوه و محل برگزاری: مجازی
- زمان برگزاری: سه شنبه ها ساعت 18 تا 20

تسهیلگران

زهرا صدیقی هستم. رشته کارشناسیم مهندسی صنایع بود و الان دانشجوی ارشد روانشناسی صنعتی سازمانی هستم. همچنین دوره کوچینگ حرفهای رو در آکادمی ایمپکت آمریکا گذروندم. به مباحث کوچینگ و توسعه فردی و روانشناسی علاقه دارم، کتابخوانی در راستای تعهدم به یکی از مهمترین ارزشهای زندگیم، یعنی رشد، هستش و همافزایی جمعیای رو که در جلسات گروهی کتابخوانی اتفاق میفته قدر میدونم.

من میلاد خیابانی هستم. کارشناسی مهندسی برق و ارشد MBA خوندم. کتابهای زیادی مطالعه کردم و کتاب خوندن یکی از بالاترین اولویتها تو زندگیم هست. من خیلی برام مهمه که مطالبی که میخونم تو زندگیم کاربردی داشتهباشه و بتونه توی تصمیمگیریهایی که دارم بهم کمک کنه. همچنین توی مسائل و روابطم، به موضوعات مختلفی که برمیخورم، دید شفافتری نسبت بهشون داشتهباشم. حلقههای کتابخوانی رو خیلی دوست دارم چون میتونم اونجا طرز فکرهای مختلف و تجربیات مختلف دیگران رو بشنوم و بتونم این فرصت رو پیدا کنم که از دیدگاههای مختلف، مطالبی رو که در کتابها ارائه میشن، ارزیابی کنم.